9 Carane Njaga Kesehatan Mripat

Kita asring lali yaiku babagan njaga kesehatan mripat, sanadyan mripat kalebu ing panca indera sing paling penting ing awak manungsa.

Tanpa mripat, kita ora bisa ndeleng kaendahan jagad lan praupane wong sing paling cedhak karo kita. Mula saka iku, kita perlu njaga supaya mripat tetep sehat nganti tekan tuwa.

Gegandhengan karo kesehatan mripat, ing ngisor iki kalebu 9 carane njaga kesehatan mripat, kaya sing dilaporke dening Ehow.

Ora Nyawang Layar Komputer Sue Sue

Kanggo njaga kesehatan mata, coba aja nganti kakehan wektu ing ngarep layar komputer. Bisa gawe mripat bosen lan tegang.

Ahli Asosiasi Optometrik Amerika nyaranake aturan 20-20-20 supaya mripat ora kesel. Aturan 20-20-20 tegese sampeyan ora oleh ndeleng layar komputer luwih saka 20 menit.

Mangan Akeh Woh-wohan lan Sayuran

Tip agar anak mau makan sayur-mayur

Wortel kebak beta karoten sing migunani banget kanggo njaga kesehatan mata. Amarga beta karoten minangka antioksidan sing bisa nyuda resiko degenerasi makula.

Sayuran lan woh wohan liyo kayata brokoli, bayem, gedang lan pelem uga apik kanggo njaga kesehatan mripat. Dadi, aja males males mangan buah woh wohan lan sayuran.

Nggawe Kacamata ing Wektu sing Pas

Priksa manawa sampeyan nganggo kacamata utawa nganggo proteksi mata liyane nalika mergawe ing papan kang akeh bahan kimia utawa papan kanthi partikel udara sing mbebayani.

Aja Nganggo Lensa Kontak Luwih Saka 19 Jam

Carane njaga kesehatan mripat kang kaping papat yaiku kanthi ora nganggo lensa kontak utawa kacamata luwih saka 19 jam.

Iki bisa nyebabake kerusakan mripat permanen uga ora nyaman ing mripat sampeyan. Aja nganggo kacamata dawa banget. Nganggo kacamat iku kudu ana jedane supaya ana wektu kanggo mripat leren sawetara.

Aja Maca ing Papan Surem

Kanggo njaga kesehatan mripat, aja nganti maca kanthi surem sing bisa nyebabake ketegangan mata. Yen mripat krasa kesel, mandheg sawetara banjur istirahat.

Eling ya, maca iku mbutuhake cahaya sing cukup.

Ngurangi Panggunaan Tetes Mripat

Carane njaga kesehatan mripat sabanjure yaiku ngurangi panggunaan tetes mripat.

Nggunaake tetes mata kanggo nambani mata abang iku ora apa-apa, nanging mung kadang-kadang. Yen sampeyan kakehan, iku bakal ngrusak kesehatan mata.

Aja Ndeleng Cahya sing Padhang Banget

Aja langsung ndeleng cahya sing padhang banget, kayata mripat fokus ing srengenge, amarga bisa ngrusak mripatmu.

Latih Mripatmu lan Santai

Coba fokusake mripat sampeyan menyang obyek sing cedhak karo sampeyan lanjut obyek sing adoh banget. Baleni proses iki supaya otot mripat latih.

Ngompres Mripat

Carane njaga kesehatan mripat sing pungkasan yaiku nalika mripat krasa kesel banget lan kelopak mripat krasa abot, jajal kompres nganggo timun.

Timun bisa kanggo ngencengi kelopak mata. Selehna irisan timun sing adhem lan alus ing kelopak mata suwene 10 menit sadurunge turu ing wayah wengi.

Yaiku carane njaga kesehatan mripat kanthi cara cara kang sederhana, muga muga kita diparingi kesehatan mata nganti tekan tuwa.

Matur nuwun sampun mampir ing artikel menika, mugi manfaati. 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Telegram
WhatsApp